72 62 90 40

Telefonen åbner kl 08:00

Udestueelementer

Vinduesgrossisten tilbyder billige udestueelementer i en høj kvalitet, som let kan kombineres med vores udvalg af terrassedøre. For at beregne en pris skal du blot klikke på ‘beregn pris’ og derefter indtaste mål og specifikationer. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, kan du læse vores guide til bestilling af udestueelementer herBemærk: Knastfri træ er forvalgt. Du kan tilrette materialevalget, når du har valgt et udestueelement nedenfor.

Guide til bestilling af udestueelementer

Læs her de spørgsmål mange af vores kunder stiller, inden de bestiller nye udestueelementer.

 

Oversigt over indhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg vælge?
 2. Hvordan tager jeg mål til mit udestueelement?
 3. 2 eller 3 lags glas?
 4. Skal mit udestueelement have en udluftningsventil?
 5. Hvad er en not og skal jeg bestille med not eller uden not?
 6. Hvilken sprossetype skal jeg vælge?
 7. Skal jeg vælge spændstykke?

 

Hvilket materiale skal jeg vælge?

Vi har her opstillet 3 spørgsmål, som kan hjælpe dig med at finde ud af hvilket materiale, du bør vælge:

 • Hvor vigtig er minimal vedligehold for mig?
 • Ønsker jeg at bibeholde min boligs udtryk?
 • Hvad må udestueelementerne koste?

Hvis minimal vedligehold er på din ønskeliste, er træ/alu og plast måske det rette materialevalg. Men inden du vælger en af disse materiale, bør du overveje om de passer til din boligs udseende. Derudover vil materialevalget også påvirke den endelige pris. Læs mere om materialevalg her.

 

Hvordan tager jeg mål til mit udestueelement?

Når du bestiller vinduer og døre fra Vinduesgrossisten, har vi brug for dit elements udvendige karmmål. Følg nedenstående vejledning for at finde karmmålet:

 1. Først skal du finde hulmålet. Det finder du ved at måle udvendigt fra mursten til mursten.
 2. Du bør måle efter flere steder, da hullet kan være skævt
 3. Træk herefter 2,5 cm fra hulmålet.
 4. Du har nu karmmålet.


Se også vores opmålingsvejledning her.

 

2 eller 3 lags glas?

Til store vinduesvægge og Energi A huse anbefaler vi 3 lags glas. Til resterende elementer og boligtyper anbefaler vi 2 lags glas.

 

Skal mit udestueelement have en udluftningsventil?

En udluftningsventil har alene ingen effekt. For at det kan betale sig skal luften, der kommer ind via en udluftningsventil kunne strømme gennem din bolig og ud af en anden udluftningsventil. Derfor skal der være flere udluftningsventiler i din bolig, og disse skal helst være placeret modsat hinanden.

 

Hvad er en not og skal jeg bestille med not eller uden not?

En not er en udfræsning i karmen på et element. Det kan være en fordel at tilvælge not, da en not kan gøre det lettere at montere eksempelvis lysning. Det er dog forskelligt fra tømrer til tømrer om, han foretrækker med eller uden not.

 

Hvilken sprossetype skal jeg vælge?

Vi anbefaler som udgangspunkt altid energisprosser, da energisprosser, modsat gennemgående sprosser, ikke deler glasset op i flere felter. Dermed er de energivenlige.

 

Skal jeg vælge spændstykke?

Bemærk: Du kan kun tilvælge spændstykker til elementer i træ og træ/alu.

Rent konstruktionsmæssigt vil et spændstykke ikke gøre dit udestueelement mere robust. Et spændstykke kan derimod være med til at give dine elementer et mere traditionelt udtryk. Om du skal tilvælge spændstykker afhænger derfor af din boligtype

OBS: Hvis du tilvælger spændstykke til dine udestueelementer, og hvis de skal placeres sammen med en terrassedør, skal du være opmærksom på at bundstykkerne på udestueelementerne og bundtrinnet på terrassedøren skal være i samme højde, da spændstykkerne ellers ikke vil flugte. Vores ’bundstykker som sidekarme’ og hårdttræ bundstykker måler 4,5 cm i højden, mens vores aluminium bundtrin måler 2,5 cm i højden.

Vi bruger cookies til at give dig en bedre oplevelse af dit besøg på vores hjemmeside. Læs mere