72 62 90 40

Telefonen åbner kl 08:00

Hæveskydedør

Vinduesgrossistens hæveskydedør er en fordelagtig løsning, hvis du ønsker at spare plads i din bolig. Hæveskydedøre udgør en både diskret og elegant løsning, som samtidig ikke optager unødige kvadratmeter. Vores hæveskydedøre leveres som en færdigsamlet enhed i høj kvalitet – klar til montage. Selve hæveskydedøren er monteret på et specieludviklet skinnesystem, der får din nye dør til at køre både let og ubesværet. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal bestille en ny hæveskydedør, så kan du læse vores guide til bestilling af hæveskydedøre her.

Bemærk: Knastfrit træ er forvalgt. Ønsker du et andet materiale, kan du tilrette det, når du har klikket på vores hæveskydedør nedenfor.

Guide til bestilling af hæveskydedøre

Nedenfor gennemgår vi mange af de spørgsmål, som vi bliver stillet af vores kunder, inden de bestiller en hæveskydedør.

 

Oversigt over indhold:

 1. Hvilket materiale skal jeg vælge?
 2. Hvordan tager jeg mål til min nye hæveskydedør?
 3. Hvad er min dørs åbningsretning?
 4. Skal jeg vælge 2 eller 3 lags glas?
 5. Skal jeg vælge dobbelt spændstykke?

 

Hvilket materiale skal jeg vælge?

 • Er det vigtigt, at min bolig bibeholder dens nuværende udseende?
 • Er minimal vedligehold vigtigt for mig?
 • Hvad vil jeg betale for en hæveskydedør?

Hvis det er vigtigt for dig, at din nye dør er stort set vedligeholdelsesfri, så tyder det på, at du bør vælge en dør i træ/alu eller plast. Du bør dog overveje om disse materialer vil passe til din boligs udseende. Derudover vil du også kunne se i prisberegneren, at dit materialevalg har en betydning for prisen.

Læs mere om valg af materiale her.

 

Hvordan tager jeg mål til min nye hæveskydedør?

Når du skal tage mål til din nye hæveskydedør, skal du finde hulmål og karmmål:

 1. Det første mål du skal finde er hulmålets bredde og højde. Det finder du frem til ved at måle fra mursten til mursten fra udvendig side.
 2. Herefter skal du finde karmmålet. Det finder du ved at trække 2,5 cm fra hulmålet.
 3. Det er karmmålet, du skal bestille din dør i.

Se også vores opmålingsvejledning her.

 

Hvad er min dørs åbningsretning?

Når du skal vælge åbningsretningen for din hæveskydedør, er det vigtigt, at du forestiller dig, at du står på udvendig side af døren. Herefter skal du se hvilken side, som den bevægelige del af skydedøren skal åbne til. Bevæger den sig mod højre fra venstre, skal du vælge ”venstre mod højre” og bevæger den sig mod venstre fra højre, skal du vælge ”højre mod venstre”.

Bemærk: Tegningerne i vores prisberegner illustrerer også dette. Tegningerne er set udefra.

 

Skal jeg vælge 2 eller 3 lags glas?

Til skydedøre anbefaler vi, at du vælger 3 lags glas fremfor 2 lags glas. Skydedøre er generelt relativt store og tager meget vægplads, og derfor er det en god ide, at gøre skydedøren så energivenlig som mulig.

 

Skal jeg vælge dobbelt spændstykke?

Hvis du ønsker et mere traditionelt udtryk, så kan dette gøres ved hjælp af et dobbelt spændstykke. Mange spørger os om et spændstykke kan gøre en dør mere robust, men det er dog ikke tilfældet. Du bør derfor kun vælge et dobbelt spændstykke, hvis du synes det vil passe godt til din boligs udseende.

Vi bruger cookies til at give dig en bedre oplevelse af dit besøg på vores hjemmeside. Læs mere