Bagetid med Liv og Mads
Bækkelund fik nye vinduer og døre
Liv og Mads har for nylig renoveret og optimeret deres hyggelige gård i det nordjyske med en total udskifting af vinduer og døre. De valgte at udskifte de gamle, mørke og utætte vinduer til nye hvide palævinduer, som matcher gårdens stil perfekt.
Gården er fra 1901. Dengang brugte man ikke nær så meget glas, som man gør i dag. Desuden placerede man ofte vinduerne lavere end i dag. Det gjorde at husene generelt var mørkere i mangel på sollys. Udskiftningen til nye og hvide vinduer med større glasareal, har ændret markant på lysindfaldet og følelsen af rummets størrelse. I alt har Liv og Mads udskiftede 20 vinduer, 3 terrassedøre og 2 hoveddøre, og ikke mindst ombygget til et kæmpe stort vinduesparti i den ene facade! Tilbagemeldingen lyder, at de ville gøre det hele igen, og at det har været den bedste beslutning.
En spændende proces som Liv og Mads har klaret i ægte gør-det-selv stil og med lidt hjælp fra en god ven.
Skift dine vinduer og døre som Liv og Mads
Palævindue 1 fags
med 2x3 glasfelter
Palævindue 2 fags
med 2x3 glasfelter
Facadedør
med 2x1 glasfelter
Fastkarm trekant
retvinkel højre, set udefra
Det er altid bagetid - især ved fødselsdag
Vi har samarbejdet med Liv Martine og Mads Niemann, og her deler vi deres lækre opskrift på en chokoladekage med hvid chokoladecreme, jordbær og hindbær.
Du skal bruge følgende
Chokoladekage
40 g kakaopulver
250 g hvedemel
275 g sukker
2 tsk bagepulver
2 stk æg
100 g smør
2,5 dl sødmælk
150 g mælkechokolade, finthakket
Hvid chokoladecreme
3 blade husblas
5 dl fløde
150 g hvid chokolade
Pynt
250 g jordbær
50 g hindbær
Sådan gør du
Step 1: Chokoladekage
Tænd ovnen på 170 grader almindelig ovn. Rør alle tørre ingredienser sammen. Smelt smør, mælk og chokolade. Sigt de tørre ingredienser herned i og rør sammen. Tilsæt herefter æg, og kom dejen i en bradepande (22 x 30 cm) og bag den i 25-30 minutter. Imens den køler af forberedes den hvide chokoladecreme.
Step 2: Hvid chokoladecreme
Læg husblas i blød i koldt vand. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Smelt chokoladen ved at
hælde fløden over ad tre omgange. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme masse. Kom den varme chokolademasse i en frysepose, og læg den i fryseren i 30-40 minutter. Cremen skal være helt gennemkold, under 5 grader. Pisk den herefter op som en fast flødeskum, og fordel den på toppen af din afkølede kage, således den danner det hvide i det danske flag
Step 3: Pynt
Skyl dine bær, skær dine jordbær og placer dem på kagen, hvor der er rødt på det danske flag.
Kagen er herefter klar til servering. Tillykke med fødselsdagen og velbekomme!