Fragt fra: 395,-

Telefonen er åben til kl 16

Grundet en opdatering i Google Chrome browseren, kan du opleve at hjemmesiden kører langsomt eller slet ikke svarer. Oplever du dette, bør du genåbne vores hjemmeside i en anden browser, f.eks. Internet Explorer, Safari, Edge eller Firefox.

OK, LUK BESKED

Juleinspiration

Hjemmelavede juledekorationer i samarbejde med prisvindende haveblogger Maria Lundvald fra Livsnyderhaven

skanva no slik4

Simpel krans til vinduesophæng

skanva no slik4

Maria i sit orangeri med materialerne

skanva no slik4

Julevindue pyntet i nordisk stil

Vi har i år allieret os med den kreative haveblogger Maria Lundvald også prisvinder af CPH GARDEN 2019. Hun har hjulpet os med at pynte og udsmykke julevinduerne og hoveddøren, og har givet os inspiration til at skabe en hyggelig julestemning i hjemmet. 

Marias bedste råd er: “gør det simpelt og nemt for dig selv, brug hvad du har derhjemme”. Pynt op til jul med julepynt fra julekassen på loftet, det kan helt sikkert bruges til at skabe noget dekorativt. Inden du kan gå i gang med at lave en juledekoration, kan en tur i skoven være både hyggelig og givende for hele familien. Her kan du finde og samle grene, kogler, bær og gran, som du kan lave fine sager ud af. Du kan også med fordel bruge andre naturmaterialer som fx Maria har gjort. Hun fandt i sin egen have rosmarin, som hun bandt en lille krans ud af, som passede perfekt til ophæng i et vindue. “Det giver sådan et let udtryk” fortæller hun. På turen i skoven fandt Maria også flotte grene med små kogler og grene med røde bær. Disse kan bruges til at dekorere ved vinduer og døre. Maria har brugt de enkle materialer til at pynte op med. De flotte grene med bær har hun sat i en vase i vindueskarmen, og grenene med kogler er stylet i en større kurv på gulvet.

Husk at være tro mod din egen egen stil. Hvis du er til nordisk stil i hverdagene, så forsøg at følge den stil også i din julepyntning – også den hjemmelavede julepynt. Er du mere til den amerikanske stil med store røde sløjfer og led lys, så forfølg det!

skanva no slik4

Materialer fundet i skoven

skanva no slik4

Julekrans skabt ud af pyntegrønt

skanva no slik4

Julekrans til døren

Vejledning til, hvordan du laver en dørkrans

Før Maria gik i gang med at kreér julekransen til facadedøren, tog hun ud i det lokale gartneri og købte to bundter pyntegrønt, til i alt 50 kr. Du kan købe mange typer af pyntegrønt, mos, kogler m.m., men du kan nemt skabe din egen billig juledekoration ved at bruge, det du kan få eller finde i dit nærområde. Maria fandt selv koglerne i skoven.

Du starter med at binde en grundform. Her vikles grøn ståltråd om, for at holde formen. Når du har fundet en grundform som du kan lide, og den størrelse du ønsker – så bygger du ovenpå igen med nyt grønt. Maria fortæller: “Jeg har valgt en organisk tilgang til kransen, da det passer ind i vores stil”. Organisk stil betyder at den genre må se levende ud og ikke fuldstændig perfekt og stram. Den er derimod enkel, nordisk og organisk at se på. Slut af med at binde koglerne fast med ståltråden – det er prikken over i’et. Nu er du klar til at hænge kransen på hoveddøren og lad den byde dine gæster og dig selv velkommen.

Adventen nærmer sig, hvilket er det perfekte tidspunkt til at få tankerne hen på julepynten 2019. Forhåbentlig kan Marias kreative evne til at få enkelte naturmaterialer til at skabe en stemning, inspirere dig til selv at kaste dig over de hjemmelavet juledekorationer. Hvis man ønsker at blive yderligere inspireret, kan man følge Maria på hendes Instagram konto Livsnyderhaven. 

skanva no slik4

skanva no slik4