FAQ

1. Hvilken åbningsretning skal jeg vælge til mine vinduer og døre+

Vi har udarbejdet en tegning, som viser dig, hvordan du let finder åbningsretningen eller hængslingen af dine vinduer og døre. Du kan finde tegningen over åbningsretning af vinduer og døre nederst på siden.

2. Hvordan måler jeg op til mine nye vinduer og døre?+

Når du skal måle op til nye vinduer og døre, starter du med at finde hulmål og derefter karmmål. For at finde dine hulmål skal du måle det udvendige hul i muren. Start med at måle bredden og højde fra mursten til mursten/sålbænk. For at finde dit karmmål skal du trække 2,5 cm fra hulmål – så der er plads til fuge og opklodsning. Husk at bruge karmmål når du skal bestille.
Få hjælp til at måle op til dine nye vinduer og døre ved hjælp af vores opmålingsvejledning eller videoguide.

3. Hvordan vedligeholder jeg mine nye vinduer og døre?+

Hvis du vedligeholder dine produkter fra Vinduesgrossisten på den rette måde, vil de bevare alle deres kvaliteter i mange år. Du bør især holde øje med dine trævinduer, når du rengør overfladen. Hvis der er opstået sprækker i overfladebehandlingen, anbefaler vi, at skaderne straks udbedres. Boligens vestvendte og sydvendte facade er især modtagelig overfor solens skadelige stråler samt vind og vejr generelt.
Er malingen så småt ved at blive misfarvet af ydre påvirkninger, er det tid til at vedligeholde træværket. Vinduer og døre i træ/alu skal ikke males udvendigt, da de er beklædt med vedligeholdelsesfrit aluminium.
Læs vores vedligeholdelsesvejledninger for elementer i træ, træ/alu og plast eller se videoguiden.

4. Hvordan undgår jeg kondens på ruderne? +

Hvis du oplever dug på den udvendige side af ruden, er alt godt. Det bevidner nemlig, at din energirude virker efter hensigten. Dette kan eksempelvis forekomme efter en frostklar nat, da varmeudstrålingen fra jorden til luften er stor. Derfor er energirudens ydre koldere end luften udenfor, og der vil dannes dug. Denne forsvinder igen, i takt med at temperaturen stiger.
Kondens på den indvendige side af ruden betyder, at du skal lufte ud. Ofte og så længe som muligt, ellers risikerer du fugtskader og råd som følge af luftfugtigheden, der er for høj. Oplever du, at der er kondens mellem to stykker glas, skal ruden udskiftes, da den er punkteret. Du kan du læse om 4 gode råd til at tjekke om dine vinduer og døre er utætte og trænger til at blive udskiftet.

5. Hvordan fjernes limrester fra ruderne? +

Sidder glasmærkatet på ruden for længe, kan der forekomme limrester. De fjernes let med tandpasta, lampeolie, rensecreme til keramiske kogeplader og eventuelt med en glasskraber.
Har du brug for at fjerne siliconerester kan du købe en siliconefjerner fra fx Danalim som hedder Siliconefjerner 911.

6. Hvordan opretter jeg en reklamation?+

Hvis dit produkt fra Vinduesgrossisten mod forventning ikke fungerer efter hensigten, skal du indberette en reklamation. Dette gør du ved at logge ind på din profil på Vinduessgrossisten.dk og klikke på menupunkt ”Support og service” og dernæst ”Opret servicesag”.
Derved fremkommer et reklamationsskema, som du skal udfylde og sende til os. På den måde får vi de oplysninger, vi har brug for, så vi kan betjene dig hurtigst muligt.

7. Hvordan fuger jeg korrekt? +

Ved montering af produkter fra Vinduesgrossisten bruges de af fugebranchens anerkendte fugematerialer efter nedenstående principper. Normalvis har fugen mellem ydervæg og karm disse kendetegn: Et kalfatringsmateriale (isoleringsmateriale). Trykfast stopning er nødvendig for at opnå den optimale tætning. På ydersiden findes en afsluttende fuge, som fungerer som skærm mod regnen. På indersiden findes en afsluttende membran eller fuge (dette afhænger af væggens konstruktion), som fungerer som en tætning. Fugning bør altid være beskrevet i projektet eller udvalgt af den ansvarlige for projektet, idet korrekt fugning er essentielt for en vellykket montage af elementerne. Materiale og metodevalg skal altid gøres ud fra murkonstruktionen ved den pågældende bygning. Er vægkonstruktionerne lette, bør du altid konsultere gældende regler og anvisninger for korrekt placering af dampspærre og afslutning mod dørkarme og vindueskarme. Af hensyn til træværkets bevarelse samt et lavt varmeforbrug, er det essentielt, at fugerne på ydersiden er intakte. Derfor bør de tjekkes mindst en gang årligt. Finder du utætheder, skal de udbedres med en materialetype tilsvarende den eksisterende fuge. Hvis der er tale om omfattende utætheder, bør du udskifte hele fugen. Du bør da vurdere, om der findes en bedre fugeløsning end den bestående.
Arbejder du med træ/alu elementer er det vigtigt, at du ikke fuger på aluminiumskappen. Dette er af hensyn til trækonstruktionens ventilation. Fugen skal anbringes samme sted på trækonstruktionen, hvis der er tale om træelementer.

8. Hvilken garanti yder Vinduesgrossisten på sine produkter?+

Hos Vinduesgrossiten yder vi 10 års garanti på alle vores vinduer og døre. Du kan læse mere om Vinduesgrossistens garanti her.

9. Hvilken produkttype skal jeg vælge? +

Du skal forholde dig til følgende spørgsmål, når du skal vælge produkttype:
Ønsker du træ, træ/alu eller plastelementer, og skal elementerne være indadgående eller udadgående? Læs mere om Vinduesgrossistens vinduestyper her. Hvilken byggestil har dit hus, og hvorhenne skal elementerne monteres? Læs mere og finde inspiration på vores side om boligtyper. Du kan vælge døre og vinduer, der udelukkende er af træ. Dette er især relevant, hvis du ønsker et naturligt og klassisk udtryk både ude og inde. Elementerne er både velegnede til nybyg og renovering, og Vinduesgrossisten kan levere hele sortimentet med 3 lags glas i forbindelse med nybyggeri af lavenergihuse. Vi tilbyder et holdbart energioptimeret trævindue med alubundglasliste, hvilken forlænger levetiden på elementerne samt løfter det visuelle udtryk. Produkterne er forarbejdet i høj kvalitet.
Du kan også vælge døre og vinduer, der er udført i en stærk trækonstruktion med en aluminiumsprofil på ydersiden. Fordelen ved denne kombination er, at elementet ikke skal males, ligesom det på grund af aluminiumsprofilen i høj grad er modstandsdygtigt over for vejrets mange luner. Du kan således nyde det naturlige træ indenfor samtidig med, at elementerne er nemme at vedligeholde udenfor. Elementerne er både velegnede til nybyg og renovering, og Vinduesgrossisten kan levere hele sortimentet med 3 lags glas i forbindelse med nybyggeri af lavenergihuse.
Både træ og træ/alu løsningen er skabt af fingerskarret træ, og vi tilbyder mange modeller og producerer efter dine mål.
Endelig kan du vælge døre og vinduer, der er udført i plast. Plast er et materiale, der er sammensat af mindst to forskellige materialer med høj styrke og stivhed. Materialet har mange gode egenskaber. Det kan blandt andet ikke rådne, da det er uforgængeligt. Den lange holdbarhed og muligheden for at genbruge materialet gør endvidere plast til et yderst bæredygtigt materiale – og så er det også let at vedligeholde med sæbe og vand. Vinduesgrossistens elementer i plast passer til den moderne byggestil, og vi kan levere som både udadgående og indadgående samt til nybyggeri samt renovering af typehuse, rækkehuse og parcelhuse, der er opført inden for de seneste 30-50 år.

10. Skal jeg vælge plastvinduer?+

Du kan vælge døre og vinduer, der er udført i plast. Plast er et materiale, der er sammensat af mindst to forskellige materialer med høj styrke og stivhed. Materialet har mange gode egenskaber. Det kan blandt andet ikke rådne, da det er uforgængeligt. Den lange holdbarhed og muligheden for at genbruge materialet gør endvidere plast til et yderst bæredygtigt materiale – og så er det også let at vedligeholde med sæbe og vand. Vinduesgrossistens elementer i plast passer til den moderne byggestil, og vi kan levere som både udadgående og indadgående samt til nybyggeri samt renovering af typehuse, rækkehuse og parcelhuse, der er opført inden for de seneste 30-50 år. Du kan læse mere om Vinduesgrossistens plastvinduer.

11. Hvordan lydisolerer man vinduer?+

Vinduesgrossisten tilbyder lyddæmpende glas. Lyd bevæger sig i bølgeformede bevægelser gennem luften. Disse bølger kan næsten uhindret trænge igennem ét lag glas. Lyden bremses derimod af to glasskiver, som netop udgør den moderne isoleringsrude. Rudens konstruktion er afgørende: Jo større afstand, der er mellem de to skiver, og jo større forskel der er i tykkelsen på dem, jo mere effektiv bremses lydbølgerne. Vinduesgrossistens lyddæmpende ruder indeholder to lag glas, hvor det ene er tykkere end det andet. Læs mere om lyddæmpende glas her.

12. Hvad er energisprosser?+

Vinduesgrossisten tilbyder energisprosser for at sikre mere energieffektive døre og vinduer. De ligner en gennemgående sprosse, men består af en afstandsprofil inde i glasset samt en påklæbet sprosseprofil uden på glasset. På den måde fjernes risikoen for kondensdannelse og kuldebroer. Du kan se en detaljeret illustration af vores energisprosse her.

13. Hvordan monterer jeg vinduer og døre?+

Alle kan lære at monterer vinduer og døre, men det er afgørende, at dine nye vinduer og døre fra Vinduesgrossisten bliver monteret korrekt. På den måde vil du få det optimale udbytte i mange år. Monteringsvejledninger i PDF-format finder du her. Du kan også finde en detaljeret videoguide der viser hvordan du monterer dine nye vinduer og døre korrekt. Se videoguide. Har du yderlige spørgsmål, så kontakt os meget gerne.

14. Hvordan afmonterer jeg vinduer og døre?+

Det er vigtigt at gøre et godt forarbejde for at få det bedste slutresultat. Sørg for at gøre hullet helt rent for skidt og gamle rester når du afmonterer dine gamle vinduer og døre. Du kan også se vores trin for trin videoguide som viser hvilket værktøj du skal bruge til at afmonterer dine vinduer og døre. På vores hjemmeside kan du lære om udskiftning, isætning og montering af vinduer og døre.

Klar til at bestille nye vinduer eller døre?